Wishful Wednesday #10

wishful-wednesdayWelcome, welcome wednesday.

Ada beberapa hal yang membuat aku ingin (dan tahu bahwa aku akan dan harus) memiliki sebuah buku. Pertama, buku tersebut berasal dari penulis yang memang telah aku ikuti dan aku suka karyanya. Kedua, isi buku tersebut musti worth-to-buy, not only wort-to-read. Naah, alasan kedua ini ga ada patokannya. Kadang mengandalkan feeling aja kalau buku tersebut musti dimiliki. Well, dua buku berikut ini yang masuk ke daftar wishlistku adalah dua buku yang keduanya sudah habis kubaca. Dan aku tahu bahwa aku harus punya karena aku akan membaca ulang keduanya.

Buku pertama, buku yang diakui dengan beberapa literary awards antara lain: Carnegie medal in literature nominee (2013), NAIBA book of the year middle readers (2012), dan Waterstones Children’s Book Prize (2013). Selain itu, dari Goodreads juga rerata rating buku ini adalah 4.38 dari 5 bintang. Buku ini telah saya baca versi terjemahan indonesianya dan membuat saya mbrebes mili di pagi buta. pfiuh. I really wish to own the english copy of this one so i could burst into tears again #eh

Wonder R. J. Palacio 315 pages first published February 14th 2012 by Knopf

Wonder
R. J. Palacio
315 pages
first published February 14th 2012 by Knopf

Yap. Wonder, i really love to have it soon as possible. Wanna know the summary so you get it why i wish this one? Here (from Goodreads)

You can’t blend in when you were born to stand out.

My Name is August.

I won’t describe what i look like. Whatever you’re thinking, it’s probably worse.

Aku emang udah baca tapi belum bikin reviewnya. I just can’t. But i write this one (the feeling about this book), you may go and read it here.

Buku kedua, juga buku yang udah aku baca. Tepatnya, aku udah baca ebook version-nya. Saking ngga sabarnya pengen tahu isi dari novel yang review tentang novel tersebut itu bilang kalo novel itu sweet. Hehhe. Sweet banget malah #uhuk

Eleanor & Park Rainbow Rowell 325 pages published february 26th 2013 by St. Martin Press

Eleanor & Park
Rainbow Rowell
325 pages
published february 26th 2013 by St. Martin Press

Ugh, covernya aja unyu❤ and i can tell you that the content also lovely. I might tell you later about this book on its review (i’ll post it soon). Its a worth-to-read also worth-to-buy. A kind of book that right after you finish it you wish that it was not really the end, and you may feel that you cant move on from it for a while (well, its all my own opinion but other review said so :-P)

Here the summary from Goodreads:

“Bono met his wife in high school,” Park says.
“So did Jerry Lee Lewis,” Eleanor answers.
“I’m not kidding,” he says.
“You should be,” she says, “we’re sixteen.”
“What about Romeo and Juliet?”
“Shallow, confused, then dead.”
”I love you,” Park says.
“Wherefore art thou,” Eleanor answers.
“I’m not kidding,” he says.
“You should be.”

Set over the course of one school year in 1986, ELEANOR AND PARK is the story of two star-crossed misfits – smart enough to know that first love almost never lasts, but brave and desperate enough to try. When Eleanor meets Park, you’ll remember your own first love – and just how hard it pulled you under

Thats my wishful wednesday this weekend, what about you?

  1. Silakan follow blog Books To Share – atau tambahkan di blogroll/link blogmu =)
  2. Buat posting mengenai buku-buku (boleh lebih dari 1) yang jadi inceran kalian minggu ini, mulai dari yang bakal segera dibeli, sampai yang paling mustahil dan hanya sebatas mimpi. Oya, sertakan juga alasan kenapa buku itu masuk dalam wishlist kalian ya!
  3. Tinggalkan link postingan Wishful Wednesday kalian di Mr. Linky (klik saja tombol Mr. Linky di bagian bawah post). Kalau mau, silakan tambahkan button Wishful Wednesday di posting kalian.
  4. Mari saling berkunjung ke sesama blogger yang sudah ikut share wishlistnya di hari Rabu =)

7 thoughts on “Wishful Wednesday #10

  1. eleanor n park pernah masuk WW ku jugaaa tapi belum tercapai…wonder udah ada di timbunan, semoga kesampaian ya ziyy!🙂

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s